SAMSUN HAVZA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017 - 2018 İlköğretim Haftası Kutlamaları

Bilindiği gibi 2017 - 2018 Eğitim Öğretim Yılı 18 Eylül 2017 tarihi itibaren başlanmıştır. İlçemizde yeni eğitim öğretim yılı kutlamaları 20 Eylül 2017 Çarşamba günü Belediyemiz Kültür Merkezi´nde yapıldı. İlköğretim Haftası kutlamalarına Kaymakamımız Metin YILMAZ, Belediye Başkanı Murat İKİZ, İlçe Millî Eğitim Müdürü Uğur SAĞLAM, Şube Müdürleri Hüsamettin ELMAS ile Ferhat TÖK, İlçemiz okul müdür ve idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. İlçe Millî Eğitim Müdürü yeni eğitim öğretim yılı için bütün eğitim camiasına görevlerini hatırlattı.
2017 - 2018 İlköğretim Haftası Kutlamaları

İlçe Millî Eğitim Müdürü Uğur SAĞLAM;

 

                   Sevgili Öğrenciler;

         Sizler bizlere öncelikle Allah’ın sonra ailenizin emanetlerisiniz. Bizler sizleri gözümüz gibi koruyacak hayata eniyişekilde hazırlanabilmeniz için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Sizleri mutlu, huzurlu ve başarılı görmek bizim en büyük gururumuz olacaktır.

                   Değerli Öğretmenler;

         Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir millet için iki önemli ordunun vazgeçilmez olduğunu belirtmiş, bunlardan birinin vatanın sınırlarını koruyan asker ordusu, diğerinin de bir milletin geleceğini inşa edecek nesilleri yetiştirecek olan eğitim ordusu olduğunu ifade etmiştir.

         Bu anlamda en büyük sorumluluk bu eğitim ordusunun neferleri olarak sizlerin üzerinde olacaktır. Sizlerin, yapacağınız fedakarlıklar ve göstereceğiniz azim ve gayretle bu zorluğun üstesinden geleceğinize olan inancım tamdır.

                   Kıymetli Veliler;

         Güneydoğu Anadolu sıkça kullanılan bir söz vardır. Başım gözüm üstüne; Bu söz, ricanın emir telakki edildiği, isteklerin yerine getirileceği ve emanete sahip çıkılacağını anlatan bir sözdür. Sizler yavrularınızı bizlere emanet ettiniz başımız gözümüz üstüne, bizler onları elbette en iyi şekilde hayata hazırlayacağız. Ancak sizlerede önemli görevler düşüyor. Sizlerde üzerinize düşen sorumlulukları yerine getirdiğinizde, bizlere destek verdiğiniz de daha başarılı, daha mutlu daha huzurlu bir nesil yetiştiğini göreceksiniz.

         Bunu başarmak için çok çalışacağız. Samsunlu ünlü Hukuçu Ali Fuat BAŞGİL şöyle diyor. “Çalış genç arkadaşım çalış; Namerde muhtaç olmak ölmekten beterdir.

         Çalıştırça gelişecek, güçlenecek ve mürefffeh bir toplum olma yolunda hızla ilerleyeceğiz.

         Bu duygularla 2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılının İlçemize, Ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor saygılar sunuyorum.

        

 

Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, protokolün değerli üyeleri, öğretmen arkadaşlarım, kıymetli misafirler ve sevgili öğrenciler İlköğretim Haftası kutlama programına hoş geldiniz diyor hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

         Ülkemizde yaklaşık 20 milyon öğrenci ders başı yaparken İlçemizde de  7600 öğrenci yeni eğitim öğretim yılına başladı.

         Yeni eğitim öğretim yılına başlamanın sevincini, mutluluğunu ve heyecanını yaşarken, aynı zamanda Dünya’da insanlığın yaşadığı kaosun üzüntüsünü taşıyorum.

         Arakanda, Filistin’de, Suriye’de, Irak’ta ve Dünya’nın dört bir yanında akan kan ve gözyaşının dinmesi için dualar ediyorum. Dünyanın gözleri önünde işlenen insanlık suçlarının bitmesi için dualar ediyorum. Çocuklarımızın değerlerine sahip çıkan vatanını ve milletini koruyan fertler olarak yetişebilmesi için de dualar ediyorum.

         Vatan şairi Mehmet Akif ERSOY bir sözünde şöyle buyuruyor. Sahipsiz kalan vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.

         Bugün Arakanda, Filistin’de, Suriye’de ve Irak’ta yaşananlar vatana sahip çıkılamayışının birer tezahürüdür, göstergesidir.

         İşte bu anlamda Değerler Eğitiminin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır.

 

         Millî Eğitim Bakanlığımız yaklaşık 2 yıllık bir çalışmanın sonucunda yenilenen öğretim programlarını hayata geçirmiştir. Bu programda sevgi, saygı, sabır, sorumluluk, özdenetim, adalet, dostluk, dürüstlük, yardımseverlik ve vatanseverlik değerleri ön plana çıkarılmıştır.

 

27-09-201727-09-201727-09-201727-09-201727-09-201727-09-2017

25 Mayıs Mahallesi Recep Kocatepe Sokak No5 Havza/SAMSUN - 0 362 714 11 28

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.